"Vardiya" - Venedik Bienali Türkiye PavyonuKerem Piker

Sunum   //  17 Ekim 2018 @ 2:30

Vardiya, Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu içerisinde düzenlenecek bir üretme, buluşma ve karşılaşma mekânı önerisidir.

2018 Türkiye pavyonu bir sergi mekânı olmanın ötesinde bir buluşma mekânı olmayı hedefliyor. Önerilen düzenleme tekil bir objenin kendini sergilediği bir düzeneğin tersine bu kez dağınık, kapsayıcı, değiştirilmeye/dönüştürülmeye açık bir mekân organizasyonu olarak tarif edilebilir.

Bu çerçevede Türkiye Pavyonu yirmi beş hafta boyunca iki haftada bir olmak üzere yedi günlük vardiyalar halinde Bienali ziyarete gelen yüzün üzerinde mimarlık öğrencisini Bienal Sergisine ortak olmaya davet etmektedir.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda ağırlanacak öğrenciler, davetli onlarca konuşmacı ve profesyoneller eşliğinde farklı dönemlerde yapılacak seminerler, atölye çalışmaları, dijital buluşmalar ve enformel karşılaşmalarla zenginleşen üretimlerde bulunacaklardır. Herkese açık olması hedeflenen etkinlikler ile serbest bir mekâna dönüşecek olan Türkiye Pavyonu, bienal süresince ortaya konan ürünlerle de zaman içerisinde gelişen ve büyüyen bir sergi içeriğine sahip olacaktır.

Tüm katılımcı ve ziyaretçilerin bu karşılıklı etkileşim ortamından yararlanmasını bekleyen Vardiya, aynı zamanda bu genç, yaratıcı zihinlerin bireysel ve kolektif üretimlerini Venedik'e taşıyarak, onları güncel mimarlık gündeminin merkezine yerleştirmeyi ummaktadır.

  • Vardiya: İngilizcede shift, İtalyancada va'rdiya (isim).

(Tanıtım metni: http://vardiya.iksv.org/hakkinda.php)

Kerem Piker

2001 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden lisans, 2004 yılında ise Hollanda TUDELFT Mimarlık Fakültesi'nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 2004-2011 yılları arasında EAA-Emre Arolat Architects firmasında proje lideri, tasarım grubu sorumlusu ve firma ortağı olarak görev aldı. 2010 yılında Chicago Atheneum tarafından Avrupa'da 40 yaş altındaki en iyi 40 mimardan biri olarak gösterildi. Emre Arolat ve Gonca Poşolar ile birlikte tasarımcısı olduğu Tekfen Kağıthane Ofis Park Projesi 2011 yılında Ulusal Mimarlık ödülleri Yapı Dalında Başarı Ödülü kazandı. 2011 Yılında KPM - Kerem Piker mimarlık ofisini kuran Kerem Piker, bu süreçte aralarında Manisa Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması 1. Ödülü, Midyat Eğitim Kampüsü Yarışması 1. Ödülü, Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması Mansiyon Ödülü, Borusan Neşe Fabrikaları Ulusal Mimari Proje Yarışması Mansiyon Ödülü, Lösev Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Yarışma Mansiyon Ödülünün de yer aldığı pek çok ödüllü projenin de tasarımını üstlendi.